Rolstoelkeuken, zelfstandig aangepast koken!

DSCN2980Rolstoelkeuken.nl is ontstaan met de vraag vanuit de markt om onderrijdbare keukens te maken voor mensen met een lichamelijke beperking.

Bas Molekamp Interieurbouw, gestart in 1994, produceert aangepaste verstelbare keukens voor mensen met een lichamelijke beperking / handicap maar ook voor senioren die graag thuis blijven wonen op hun oude dag. Het uitgangspunt hierbij is te bekijken wat de persoon zelfstandig kan en welke aanpassing daarvoor nodig is. Zoals een rolstoel of rollator aangemeten wordt, wordt ook de keuken op uw specifieke eisen en wensen samengesteld. Bas Molekamp Interieurbouw is uniek in deze oplossing daar wij zelf het gesprek met u als eind gebruiker voeren, zelf inmeten, zelf produceren en ook zelf plaatsen. Doordat alle handelingen door 1 bedrijf worden gedaan is er voor de hele keuken ook slechts 1 aanspreekpunt. Tevens leveren wij ook diverse hulpmiddelen die het thuiswonen vergemakkelijken als drempeloplossingen voor binnen en buiten. Weliswaar na enige aanpassing maar U kunt weer zelfstandig koken en langer genieten van uw eigen woonomgeving.

 

 

Onder de naam BEEMI bestaan twee keukenvarianten:

- BEEMI basis-budget keukens (WMO keuken)

- BEEMI luxe keukens

Graag nodigen wij u uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom. Bezoek graag op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


 

Hoogte verstelling

Een BEEMI onderrijdbare keuken is altijd 18 cm traploos in hoogte verstelbaar door middel van stalen consoles. Nieuwe gaten boren is dus niet nodig wanneer bijvoorbeeld een andere (rol)stoel aangeschaft wordt. Hierdoor hoeft dus niet de hele keuken aangepast of vervangen te worden.

Wordt de keuken door meerdere personen gebruikt dan kan ook een variabele werkhoogte nodig zijn. Een elektrische of mechanische hoogte verstelling -met of zonder afstandsbediening- is dan een mooie en praktische oplossing. Tevens kunnen wij ook bovenkasten laten zakken of naar u toe laten bewegen. Zelfs de gehele keuken -onderkasten, blad, rugwand en bovenkasten- kunnen met een druk op de knop omhoog en omlaag. Het complete systeem van de hoog-laag keuken wordt in eigen beheer geproduceerd, uiteraard inclusief knelbeveiliging. Doordat wij zowel de keuken als het hoog-laag systeem in eigen beheer maken kunnen wij ook maximaal tegemoet komen aan Uw eisen en wensen. Voor de hoog-laag keuken maken wij gebruik van LINAK actuatoren.

LINAK is wereld marktleider in elektrische verstellingen.

047049052
Met een druk op de knop gaat de gehele keuken –onderkasten, blad, rugwand en bovenkasten- omhoog en omlaag.

Ergonomie

Bij een zittende werkplek aan een keuken bedraagt de ruimte tussen bovenkant van het bovenbeen en de onderkant van de gebogen arm ongeveer 12 cm. Bas Molekamp Interieurbouw levert dan ook werkbladen met en dikte vanaf 2 cm gecombineerd met een slechts 10 cm hoge onderkast. In deze onderkast past zelfs nog een lade met bestekbak.

Veiligheid

Veiligheid voor alles! Met één druk op de knop komen de bovenkasten naar u toe. Bij een onverwacht obstakel zoals een glas, kraan, fles of een pak melk stopt het systeem met de neerwaartse beweging . Indien de knop daarna toch ingedrukt blijft, dan ervaart het systeem dit als een defect aan de knop en zullen de bovenkasten naar boven gaan totdat de knop losgelaten wordt.

Spoelbak en inbouw kookplaat

De standaard gebruikte spoelbak is 11 cm diep. Wij maken gebruik van inbouwelementen die aan de onderzijde dicht zijn. Hiermee wordt voorkomen dat de bovenbenen direct in contact komen met de spoelbak en/of inbouw kookplaat. Spoelbakken worden standaard vlak ingelijmd voor een maximaal gebruikers gemak.

Kraan

Naast de algemeen bekende kranen leveren wij ook kranen met verlengde hendels óf kranen die middels een aparte hendel aan de voorkant van het blad bediend kunnen worden (veelal ingebouwd in een regel onder het blad).

Werkblad

De vraag wordt vaak gesteld: “bestaat er een hitte bestendig werkblad?” Het antwoordt is simpel, ja er bestaat een oplossing voor hitte bestendigheid. Het verlijmen van een aluminium plaat onder de kunststof zorgt voor een goede geleiding van de warmte over een groot oppervlak. Een bijkomend voordeel is dat het blad beter bestand is tegen vallende voorwerpen doordat de ondergrond harder is. Ondanks de mogelijkheid van een hitte bestendig werkblad adviseren toch om altijd gebruik te maken van een onderzetter, het verlengt de levensduur van uw werkblad.

Andere materialen als Corian, RVS, glas,composiet en zelfs natuursteen zal altijd blazen vertonen, verkleuren en/of barsten nadat een te hete pan direct op het werkblad gezet wordt. Dit hoeft niet altijd bij de eerste keer te gebeuren maar zeker wél na verloop van tijd.

Deuren

Als basis wordt een scharnier gebruikt dat een openingshoek heeft van 120 graden. Indien nodig werken wij ook met scharnieren met een openingshoek van 165 graden. De deuren gaan dan bijna volledig open zodat de kast nog toegankelijker wordt. Uiteraard zijn de schanieren volledig van metaal en 3D verstelbaar.

Keukenapparatuur

Rolstoelkeuken.nl is de samenwerking met Bosch het Bosch Partnership aangegaan. Wij hebben een selectie van keukenapparatuur gemaakt, zowel inbouw als losstaand, die een basis keuken nodig heeft. De selectie heeft plaatsgevonden op basis van gebruikersgemak voor mensen in een rolstoel en prijs/kwaliteit.

Speciaal door Bosch gemaakt, is de Smart Inductie. Voor deze kookplaat is slechts één groep van 220 Volt nodig. Dit betekent dat u inductie kunt koken op een gewoon stopcontact met 4 kookzones. Verder dus geen hak- en breekwerk en aanpassingen in de groepenkast.

Overige

Naast keukens maakt Bas Molekamp Interieurbouw ook andere meubelen op maat. Denk aan garderobe kasten, wandmeubelen en bureaus. Zie ook onze site www.beemi.nl
Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Interesse in een dealerschap? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Deze site is eigendom van Bas Molekamp Interieurbouw. Zonder schriftelijke toestemming van Bas Molekamp Interieurbouw mag niets van deze site worden gekopieerd voor welk doeleinde ook. Alle rechten van de foto's behoren toe aan Bas Molekamp Interieurbouw.

 

Rolsttoelkeuken.nl is een onderdeel van Bas Molekamp Interieurbouw